Publicerad 2021-02-04

Politigården

Om: Politigården på Polititorvet I København blev bygget I 1918-1924. Den imponerende bygninger er kendt som den sidst opførte ny klassiske  bygning i Europa.

Metoder: På gade facader var ca 60 % af eks puds original og meget nedslidt. I gennem tiden var de ca 40% repareret i kraftig blanding af grus og cement. Hårdheden bestemte at alt puds på facader skulle nedbankes til ren sten for genopbygning. Fængselsgårdene var tyndpudsede og blev afrenset til ren sten ved vådsandblæsning. Den runde gård står I kalkholdige natursten som øverste del af marmorkirken, der jo var renset nogle år forinden. Afrensning med kombineret vandspray og jos var derfor oplagt. Udfordringen var den ringe adgang til gården. Alt grej skulle bæres igennem en smal døråbning eller hejses over tag. NCC og Cortex i forening valgte at udføre arbejdet fra store rullestilladser som blev flyttet rundt på “skinner” med trucks.

Bygherre: Rigspolitiet

Rådgiver: Axel Poulsens Arkitekter

Hovedentrepenør: Højgaard & Schultz

Kom med om bord

Hos os arbejder mennesker i forskellige aldre med forskellig oprindelse, forskellige opgaver og erfaringer. Vores arbejdsområde dækker det meste af Norden.

Gå till vår karriärsida